Şehit Enes Kaya Ortaokulu

8 Şubat mahallesi 82094. cadde üzeri No9 Şehitkamil/GAZİANTEP
Vizyon
Vizyonumuz Bilimsel gelişmeler ışığında; eğitimin önündeki engelleri aşarak, çağdaş eğitim-öğretim anlayışı ile modern dünya gereksinimlerini benimseyerek, tüm genç ve dinamik eğitim kadromuz ile resmi ortaokulları arasında eğitimde lider olmak.
Misyon
Misyonumuz Şehit Enes Kaya Ortaokulu (80. Yıl Ortaokulu), kurulduğu günden bugüne, bugünden yarınlara yüklenmiş olduğu sorumluluk ve görev bilincini aşağıdaki misyon ifadesi ile vurgulamaktadır. Şehit Enes Kaya Ortaokulu´(80. Yıl Ortaokulu)nun Misyonu; Türk milli eğitimin genel amaçları doğrultusunda, her alanda etkin ve kendine güvenen, farklı ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, bilim ve teknolojiden yararlanmasını bilen, sosyal ve sportif faaliyetlere önem veren bilinçli bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Kalorifer (Doğal gaz)